Waarom we het zo druk hebben

Ik heb het zo druk

We hebben vaak het gevoel dat we het zo druk hebben. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. Want we ‘moeten’ zoveel.

Druk, druk, druk…..

Komen we na een drukke werkdag thuis, dan wacht ons daar ook nog een lijst met taken. Er is inderdaad een hoop dat er gedaan moet worden, zowel op je werk als thuis. En daarin ben jij niet de enige. We hebben allemaal 24 uur per dag tot onze beschikking en binnen deze uren hebben we van alles te doen. Hierin zijn jij of ik geen uitzonderingen. Maar is het zo dat we het daardoor ALTIJD druk hebben?

Kiezen vinden we vaak moeilijk

We hebben het druk omdat we het moeilijk vinden om te kiezen. Het klinkt misschien heel gek, maar het is makkelijker om te proberen alles te doen dan om te kiezen wat wel en wat niet. Daarom zijn we druk bezig vaak zonder precies het doel te weten van wat we doen. Maar we doen het in ieder geval zo snel als we kunnen…

Wat vind jij belangrijk?

Hoe kun je nu keuzes maken die goed voor jou zijn en die ervoor zorgen dat jij de dingen bereikt die je zou willen? Wat vind jij belangrijk in het leven en besteed je daar wel genoeg tijd aan? Of beter gezegd, hou je daar wel genoeg tijd voor over? Of zit je dag al zo vol met moet-taken en zaken die anderen van je willen?

Kernwaardenonderzoek

Als je worstelt met keuzes maken en is jouw agenda vaak gevuld zijn met de verwachtingen die anderen van je hebben, overweeg dan eens om een kernwaardenonderzoek te doen. In twee uur weet jij waar jij je tijd mee zou willen vullen en aan welke zaken jij aandacht wil besteden, omdat het jou brengt wat jij uit dit leven wilt halen.  Je kunt daarna bewuste keuzes maken die goed voor jou zijn. 

Door het kernwaardenonderzoek ben ik bewustere keuzes gaan maken en zeg ik niet meer direct ‘ja’ tegen iedereen die iets aan mij vraagt. Ik denk dan aan wat ik belangrijk vind. En of ik daar wel tijd aan wil besteden, omdat het af gaat van de tijd die ik wil besteden aan de zaken die ik belangrijk vind. Ik blijf nu meer bij mezelf, ik beslis nu zelf welke afspraken er in mijn agenda staan en merk ik dat ik steeds meer grip krijg op wat ik ik fijn vind en graag wil bereiken. 


Mijn man en ik hebben bij Irene een duo-kernwaardenonderzoek gehad. Ons doel was om onze gezamenlijke kernwaarden te ontdekken en duidelijk te krijgen  wat ons samen gelukkig maakt en wat we daarvoor kunnen doen om dat te verwezenlijken. Aan de hand van kaarten en gesprekken hebben we, onder goede coachende leiding van Irene, inzicht gekregen in wat we samen belangrijk vinden en hoe we hier bewuste keuzes in kunnen maken. Inzichten die we in de praktijk goed kunnen gebruiken. 

Aan de slag!

Je kunt dit kernwaardenonderzoek voor jezelf doen, samen met je partner, in een workshop of een teamtraining. Kijk hier voor meer informatie en voor de tarieven.

Heb je een vraag over deze blog?

Reageren, dat kan hieronder. Of stel je vraag hier of mail naar info@coachpraktijkirenebex.nl

Ken jij iemand voor wie deze blog interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Coachpraktijk Irene Bex
onthaasten  ● ontstressen  ● ontplooien

Irene-rond Waarom we het zo druk hebben

Iedere verandering begint altijd met een eerste stap. Ik help je er graag bij!

Irene Bex geniet van het leven met haar man en zoon. Ze is zelfstandig stress- en burnoutspecialist, coach en trainer en heeft zich volledig gespecialiseerd in persoonlijke groei & stress- en burnoutbegeleiding. Zij houdt zich dagelijks bezig met het helpen van mensen die positieve veranderingen in hun leven willen en het begeleiden van mensen met stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout. Zij helpt je met te worden wie je wilt zijn en het leven te leiden wat je wilt leiden. Zet nu die eerste stap, dan zit ook jij straks weer lekker in je vel.

Lees je leven met minder stress, meer energie, plezier en rust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.