Vergoeding

 

Er-is-niets-zo-fijn-als-je-zelf-te-worden Vergoeding

Mogelijkheden om voor vergoeding in aanmerking te komen

Via je werkgever 
Veel bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (stressreductie, grenzen stellen, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers. Overleg met je leidinggevende in hoeverre de organisatie een van de diensten die je wilt afnemen daar onder vallen. De kans is groot dat het bedrijf de kosten volledig op zich neemt. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van de gesprekken/sessies blijft tussen ons.

Arbodienst/bedrijfsarts
Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burn-out preventie, langdurig ziekteverzuim of duurzame inzetbaarheid. Vraag het gerust even na. De declaratie wordt dan ter betaling naar de werkgever gestuurd. De inhoud van de sessies/gesprekken blijft tussen ons.

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er
Als ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kunnen de kosten en de btw (21%) van een zakelijk coachingstraject aftrekbaar zijn van de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voorwaarden hiervoor kun je vinden op de website van de Belastingdienst.

Via PGB of het UWV
Krijg je op dit moment een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratieovereenkomst kan het UWV een budget reserveren om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Jouw zorgverzekering
Coaching behoort niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten (gedeeltelijk) worden vergoed worden als je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

onthaasten ● ontstressen ● ontplooien
Ik onderzoek graag samen met jou waar jij meer in balans kunt komen in privé- of werkgerelateerde situaties. Dit kan in een workshop, op het werk, maar ook individueelNeem hier contact op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

__________________________________________________________________________________________________________
“Wanneer je iemand zoekt die je op een warme en open manier handvatten kan geven om een stapje verder te komen in je eigen ontwikkeling en in het zijn wie je bent, dan kun je bij Irene terecht. Ze heeft me inzichten gegeven in mijn welbevinden van nu en laat mij op een positieve manier aan de slag gaan met wat voor mij een volgende stap moet zijn. Ben je op het moment uit balans en zoek je een fijne en goede coach dan ben je bij Irene op het juiste adres”. Renate