Overbelasting bij Mantelzorgers

Wat een leuke reacties vanuit het publiek kreeg ik op mijn presentatie ‘Overbelasting bij Mantelzorgers’. Ik vertelde over energievreters en energiegevers en wat je zelf kunt doen om overbelasting te voorkomen.

Ik vond het belangrijk om te laten ‘voelen’ hoe het is om overbelast te zijn. Mijn assistente uit het publiek kreeg een schort om en kreeg steeds meer ‘energievreters’ in haar schortje gegooid. Het begon wat te trekken aan haar schouders en nek, vertelde ze. Naar mate er meer ‘energievreters’ in haar schortje vielen hoe zwaarder het voor haar werd. Ze was dan ook blij dat er ook voldoende ‘energiegevers’ zijn om te zorgen dat je het als mantelzorger kan ‘volhouden’ er ervoor kan zorgen dat je door de zorg voor een ander niet overbelast wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.