Leef naar je hartslag…..

Deze week had ik een inspirerend gesprek met Ton Jansen (biodanzaleraar in Eersel en Hilvarenbeek), een man die leeft naar zijn hartslag. Maar wat is dat eigenlijk: ‘leven naar je hartslag’? 

Hij legde het als volgt uit: Iedere hartslag (kaboem) geeft symbolisch aan dat je iets leuks mee maakt.  Belangrijk is om te beseffen dat er na een hartslag ook altijd een rustmoment volgt voor de volgende hartslag (belevenis) komt.  Te veel ervaringspieken in je leven is niet goed en te weinig pieken ook niet. Dus een mooi  levensmotto om te onthouden is : “Leef als je hartslag”. Kaboem en weer rust, kaboem en weer rust. En niet zoals zoveel mensen nu leven: kaboem, kaboem, kaboem en dan pas rust. Of soms gaan ze maar door en gunnen zichzelf helemaal geen rust, waardoor ze een levensritmestoornis, zoals een burnout krijgen.

Je batterij leegtrekken
Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Veel mensen plannen te veel ‘kaboem’ (activiteiten) en te weinig rustmomenten in op een dag. Je kunt je voorstellen dat als je maar blijft ‘kaboemen’, de hele dag door, dat je lijf én je brein de hele dag ‘aan’ staan. Als je dit langdurig doet en geen rustmomenten inbouwt lekt er te veel energie weg en laadt je batterij onvoldoende op. Resultaat: te weinig energie voor de dingen die écht belangrijk zijn in je leven.

Energievreters
Leven naar de waan van de dag, te weinig tijd voor jezelf nemen, niet goed voor jezelf zorgen, teveel MOETEN van jezelf, de lat voor jezelf (te) hoog leggen, (te)veel energie steken in zaken waar je geen invloed op hebt…… Het leidt er allemaal naartoe dat we onze batterij steeds verder leeg trekken en dat ons lichaam op standje ‘alert’ blijft staan. Daardoor lukt het op een gegeven moment niet meer om te ontspannen, hoe graag je dit ook wilt.

Rustmomenten
Ik ben het helemaal met hem eens…. ‘Leef naar je hartslag’  zodat je geen ‘flatline (burnout) krijg. Laad regelmatig je batterij op door rustmomenten in te bouwen waardoor je met plezier en veerkracht in het leven staat.

Volg een workshop
Wil je ook eens onderzoeken of jij leeft als je hartslag, of wil je graag handvatten om energiek in het leven te staan, volg dan een workshop en ontdek hoe je jouw batterij opgeladen houdt.

Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal, deel het gerust hieronder 😉

_______________________________________________________________________

Coachpraktijk Irene Bex
onthaasten  ● ontstressen  ● ontplooien

Iedere verandering begint altijd met bewustwording en het zetten van kleine stapjes. Ik help je er graag bij!

Irene-rond Leef naar je hartslag.....Irene Bex geniet van het leven met haar man en zoon. Ze is zelfstandig stress- en burnoutspecialist, NLP coach en trainer en heeft zich volledig gespecialiseerd in personal- en stresscoaching.  Zij houdt zich dagelijks bezig met het begeleiden van mensen met stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout. Daarnaast heeft ze al vele andere mensen, die ook positieve veranderingen en groei in hun leven wilden, op weg geholpen. Zij helpt je inzicht te verkrijgen, omdat inzicht in jezelf de beste manier is om stappen te zetten om vooruit te komen.  Kom ook weer in balans, dan zit ook jij straks weer lekker in je vel.

Balans in je leven en doen waar jij gelukkig van wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.