Mijn verhaal, mijn burnout

Irene-dik Mijn verhaal, mijn burnoutHet roer om…….

Ik werkte al een aantal jaar op kantoor en merkte dat ik weinig uitdaging meer had. Ik ging met steeds meer tegenzin naar mijn werk. Toen de werkdruk steeg gaf ik geen grenzen aan, ik werkte gewoon wat harder. Toen een collega ziek werd, nam ik als vanzelf haar werk over. Logisch toch? Resultaat na maanden ‘te hard’ werken en over mijn grenzen heengaan? Burnout. Tsja wat dan…..machteloos en compleet opgebrand voelde ik mij. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik wilde, ik was mezelf compleet kwijtgeraakt.

Coachingstraject
Ik volgde een intensief coachingstraject en durfde voorzichtig naar het kleine stemmetje diep in mij te luisteren, wat fluisterde:  “Ga doen wat je gelukkig maakt”. Dat bleek echter nogal een zoektocht. Ik had werkelijk geen idee. Tijdens het coachingstraject ontdekte ik stapje voor stapje wie ik was (en nu nog ben), waar ik voor sta en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik besefte dat het leven zoals ik die leefde helemaal niet (meer) bij mij paste. Ik had veel ‘energielekken’, ik deed veel dingen die mij alleen maar energie kostten en geen plezier opleverden. Ik besloot om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar mijn passie. Dat was niet makkelijk, maar ik deed het stapje voor stapje. Dat betekende dat ik keuzes moest gaan maken. Keuzes maken die goed waren voor mezelf.

Het roer om… my way
Omdat ik altijd al nieuwsgierig was naar ‘wat maakt dat mensen doen wat ze doen’ besloot ik om weer gaan studeren. Bij elke stap die ik deed merkte ik dat mijn energie toenam. Ik had eindelijk voor mezelf een richting gekozen, eindelijk voor mezelf gekozen. Niet meer de ‘highway’ van anderen, maar ‘my way’.

Studeren
Naar aanleiding van mijn eigen ervaring met burnout en vanuit mijn drive anderen te helpen besloot ik om een volgende stap in mijn carrière te maken. Ik voelde aan alles dat het tijd was om mijn ervaring als officemanager en als leerkracht speciaal onderwijs op een andere manier in te gaan zetten. Enthousiast geworden om mensen te begeleiden om weer in hun kracht te komen startte ik met de opleiding Stresscounselor,  NLP plus (Neurolinguïstisch Programmeren en Systemisch werk) en Psychosociale Basiskennis. En nu begeleid ik als stressspecialist zelf mensen om dat te gaan doen wat ze gelukkig maakt. Mijn ervaringen in het onderwijs kan ik als coach goed gebruiken: ik heb snel door waar problemen vandaan komen, ik ben oplossingsgericht, kan goed luisteren en kijken en ik kan mensen inzicht geven in hun eigen proces, waardoor ze dingen leren.

Balans
Hoe bijzonder is het dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Het geeft mij nog steeds elke dag energie, plezier, rust en ik zit lekker in mijn vel. Inmiddels is naast het coachen mezelf ontwikkelen, als persoon blijven groeien en levenslang leren mijn tweede passie geworden! Meer weten ?

Geluk is voor mij anderen te mogen helpen de beste versie van zichzelf te worden!

Van chronisch gestrest naar een leven vol passie
Mijn burnout heeft me gemaakt wie ik nu ben. Het klinkt gek, maar ik ben mijn burnout dankbaar. Het cadeau waar ik niet op zat te wachten heeft me heel veel gebracht. Mijn relatie heeft de burnout doorstaan en is hierdoor alleen maar sterker geworden. Ik pas me niet meer aan mijn vrienden aan, ik ontmoet steeds meer mensen die bij mij passen. Ik heb een carrièreswitch gemaakt. En ik ben mijn droom gaan volgen. Omdat ik nu kies voor wat mij gelukkig maakt en niet langer voor de verwachtingen van anderen én van de maatschappij. Het leven lacht me nu weer toe, doordat ik zelf het roer van mijn leven weer in mijn handen heb genomen. Ik maak nu keuzes die  richting aan mijn eigen leven geven en dat voelt goed.

Irene-dik Mijn verhaal, mijn burnout

‘The best way to predict your future, is to create it ‘- Albert Lincoln

Het mooie van diep zinken was dat ik daarna alleen nog maar omhoog kon gaan.  En dat is precies wat ik gedaan heb. Geen angst meer om te falen, maar steeds weer kijken naar wat er al goed gaat en datgene verbeteren wat er nog beter kan.  Dan kun je steeds verder groeien. Dan is er dus geen mislukking, maar alleen feedback.

‘Balans in je leven en doen waar je gelukkig van wordt’

Mijn passie
Wat mij drijft is te mogen bouwen aan een samenleving waarin de mensen krachtiger, gelukkiger en met meer compassie voor zichzelf leven. Ik ben ervan overtuigd dat je zo’n samenleving kunt creëren door er zelf mee aan de slag te gaan en door anderen daarin te begeleiden en te inspireren.

Ik ben elke dag weer blij dat ik dit mooie vak mag uitoefenen. De mooie transformaties die ik meemaak geven mij iedere keer weer een geluksgevoel. Om mensen te zien ontplooien en opbloeien, dat is waar het mij in het leven om draait. Balans in je leven en doen waar je gelukkig van wordt.

Hoe gaat het met jou?
Heb jij jezelf weleens de vraag gesteld: ‘Heb ik balans in mijn leven en doe ik waar ik gelukkig van wordt’ ? Als het antwoord ‘ja’ is, top! Lekker zo doorgaan!

Is het antwoord ‘nee’? Gun jezelf om hulp te zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je er graag bij, zodat jij ook weer energie, plezier, rust en balans gaat ervaren.

Ken jij wellicht anderen die zich in mijn verhaal herkennen, deel dan gerust dit artikel. Stressvrije groet, Irene

Irene-dik Mijn verhaal, mijn burnout


“Irene is graag bereid haar kennis en ervaring te delen. Haar uitleg en adviezen zijn helder, bruikbaar en toegespitst op de dagelijkse praktijk. Ze is geduldig en controleert voortdurend of je haar uitleg volgt, waardoor je problemen ook in een later stadium zelf kunt oplossen. Irene neemt je mee in haar enthousiasme en is een uitstekende coach!” Mariette