Bewegen goed tegen stress? 7 redenen waarom!

Is regelmatig bewegen goed tegen stress? Ja! Je raakt door te sporten niet alleen je lichamelijke spanningen kwijt, ook krijg je meer rust in je hoofd. Ga dus niet op de bank hangen om te ontspannen als je gestrest bent. Kom lekker in beweging. Hieronder vind je meerdere  redenen waarom sporten ontstressen vergemakkelijkt.

1. Je ontspant en daarom is bewegen goed tegen stress
Natuurlijk kun je ontstressen door een film te kijken, boek te lezen of met een saunabezoek. Maar, heb je last van stress? Spoken er 101 dingen door je hoofd? En zijn je nek-, schouder- en rugspieren gespannen als een snaar? Dan is het best lastig om al die spanningen op afroep los te laten. Want, gestrest zijn zit niet alleen in je hoofd, maar werkt ook door in je lijf; body en mind werken immers nauw samen. Ga je dan echter bewegen? Joggen, fietsen, skeeleren? Dan zorgen spiercontracties ervoor dat spieren na inspanning zich ontspannen. Het gevolg ervan is dat je zowel geestelijk als fysiek ontspant en dus meer rust ervaart.

bfit013-website-12 Bewegen goed tegen stress? 7 redenen waarom!

2. Je maakt vrolijke stofjes aan
Plan je meerdere keren per week zo’n 30 minuten beweging in? Bijvoorbeeld na een drukke werkdag? En span je je matig intensief in? Waarbij je hartslag verhoogt, maar je nog wel in staat bent om te praten en je niet overmatig zweet? Je lichaam maakt dan endorfines aan. Dit zijn chemische stofjes die stress bestrijden. Daardoor denk je stukken positiever en voel je je veel fijner en vrolijker. Daarom is bewegen goed tegen stress.

3. Je krijgt meer energie
Maar er is meer. Want, beweeg je op gezette tijden? Dan zet je je lichaam aan het werk. Je spieren spannen zich aan. Je hart en longen werken op volle toeren. Je boost je bloedsomloop en krijgt meer zuurstof binnen. En echt… dat doet je goed. Stress of geen stress. Je stemming verbetert, conditie gaat vooruit en je hebt veel meer energie.

4. Je slaapt verbetert
Spanningen beroven je van je nachtrust. Je ligt dan eindeloos te piekeren en te malen over van alles en nog wat: werk, relatie, kinderen…. Uiteindelijk val je in een onrustige slaap en wordt moe wakker. Neem je echter de tijd om geregeld te bewegen? Dan ontstress je en dat helpt je om beter te slapen. Je maakt immers je geest leeg en je spieren ontspannen. Dat maakt dat bewegen goed tegen stress is. Trouwens, ook ontspanningsoefeningen doen voor je naar bed gaat, is een prima manier om je slaap te verbeteren.

5. Je vergroot je zelfvertrouwen
Beweeg je met regelmaat? Dan houd je je lichaam in vorm en conditie. En dat geeft een fijn gevoel. Niet alleen voel je je fitter, maar je ziet er eenvoudigweg ook goed uit. Je straalt en blaakt van de energie. Het draagt bij aan je zelfvertrouwen en dat is de reden waarom bewegen goed tegen stress helpt.

6. Je leeft in het nu
Leven in het hier en nu, is nog een argument waarom bewegen goed tegen stress is. Immers, als je aan sport doet dan heeft dat al je aandacht. Je richt je helemaal op je lichaam: je ademhaling en de bewegingen die je maakt. Je bent dus niet met eergisteren, morgen of volgende maand bezig. Je aandacht is in het hier en nu. Daardoor verminder je je stress en krijg je rust.

bfit013-website-12 Bewegen goed tegen stress? 7 redenen waarom!7. Je gaat gezonder eten
Doe je regelmatig aan beweging? Dan heeft dat ook z’n weerslag op je eetpatroon. Want, lichamelijke inspanning kost energie en vraagt om goede en voedzame voeding. Daardoor maak je gezondere keuzes en die zijn net zo belangrijk als regelmatig bewegen.

 

 

Samenwerking met Ffit013, sportschool in Hilvarenbeek
Omdat bewegen zo goed is om te ontstressen is Coachpraktijk Irene Bex een samenwerking aangegaan met Bfit013 in Hilvarenbeek. bfit013-website-12 Bewegen goed tegen stress? 7 redenen waarom!

NU 10% korting bij sportschool Bfit013 in Hilvarenbeek
Bfit013 is een kleinschalig sportbedrijf met hart voor persoonlijke aandacht en toegespitste trainingen. Bij Bfit013 zit je nergens aan vast: je kunt per maand opzeggen en zij vragen geen inschrijfgeld. Zij leggen vooral de aandacht op PERSOONLIJKE begeleiding, op jouw individuele niveau. Wat heb jij nodig? Waar wil jij graag aan werken? Bel of mail voor een gratis, ongedwongen kennismakingsgesprek, waarbij jullie met een kopje koffie erbij rustig eens samen bespreken wat jij nodig hebt en waarin zij jou kunnen helpen. De  trainers staan klaar voor je!

Actievoucher
Bovendien krijg je maar liefst 10% korting OP ALLE ABONNEMENTEN EN PERSONAL TRAINING-TRAJECTEN!”
Vraag naar de actievoucher bij Coachpraktijk Irene Bex en zet je eerst stap naar minder stress, meer energie, rust en balans! Lees hier verder voor meer informatie.

Ontspannen groet, Irene

_______________________________________________________________________

Coachpraktijk Irene Bex
onthaasten  ● ontstressen  ● ontplooien

Iedere verandering begint altijd met bewustwording en het zetten van kleine stapjes. Ik help je er graag bij!

bfit013-website-12 Bewegen goed tegen stress? 7 redenen waarom!Irene Bex geniet van het leven met haar man en zoon. Ze is zelfstandig stress- en burnoutspecialist, NLP coach en trainer en heeft zich volledig gespecialiseerd in personal- en stresscoaching.  Zij houdt zich dagelijks bezig met het begeleiden van mensen met stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burnout. Daarnaast heeft ze al vele andere mensen, die ook positieve veranderingen en groei in hun leven wilden, op weg geholpen. Zij helpt je inzicht te verkrijgen, omdat inzicht in jezelf de beste manier is om stappen te zetten om vooruit te komen.  Kom ook weer in balans, dan zit ook jij straks weer lekker in je vel.

Balans in je leven en doen waar jij gelukkig van wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.