Ontdek jouw Anti-stressrecept

ontdek-jouw-antistressrecept-blog Ontdek jouw Anti-stressrecept


Versterk jezelf

Overwin je blokkades met een 1,5 uur durende  persoonlijke coachingssessie Ontdek jouw Anti-stressrecept. Je ontdekt of jouw mindset vóór of tegen je werkt, hoe jij omgaat met situaties en je leert hoe je een Groeimindset kunt ontwikkelen.  Je leert stapje voor stapje wat de ingrediënten zijn van jouw Anti-stressrecept en je leert andere keuzes te maken. Met als resultaat: minder stress en meer regie over je eigen leven. Tarieven


Welke mindset heb jij?

“Oh, als dat maar niet gebeurt. Nee, dit kan ik niet, dat is niet voor ons mensen weggelegd”. Of “Ik moet wel perfect zijn als ik me laat zien.” Herken je deze gedachten? Dan heb je waarschijnlijk last van een statische mindset. Ontdek hoe je jouw manier van denken kunt veranderen, zodat dit je niet langer belemmert.

De psychologie onderscheidt twee overtuigingen die jouw ontwikkeling maken of breken. De statische mindset en de groeimindset.

Je bent wat je bent

Iemand met een statische mindset denkt dat talenten en kwaliteiten aangeboren zijn. En dat je het daarmee moet doen. Uitdagingen en dingen waar je minder goed in bent, ga je liever uit de weg. Fouten maken betekent in jouw ogen dat je niet succesvol bent.

Je denketal snel ‘dat kan ik gewoon niet’ of ‘daar ben ik gewoon niet goed in’. De dag eindigt vaak met een gevoel van falen. Het is weer niet gelukt! Bij tegenslag geef je sneller op. Mensen met een statische mindset zijn ook eerder defensief en negeren dan nuttige feedback. Het gevoel van falen blijft hangen en je conclusie is dan: ‘Zie je wel, dat kan ik dus niet. Of ‘Zie je wel…. Ik had toch gezegd dat het niet zou lukken….”. Dit is een voorbeeld van een self fulfilling prophecy, oftewel ‘Je krijgt wat je denkt en wat je verwacht’.

Angst om te falen

Als anderen succes hebben, voelen statische mindsetters zich mogelijk bedreigd en minderwaardig. Je zoekt bevestiging dat je talenten, intelligentie en persoonlijkheid ertoe doen en spiegelt je daarom aan anderen. Angst om te falen en afgewezen te worden belemmert je ontwikkeling en zorgt gegarandeerd voor veel stress.

Het resultaat van de statische mindset is dat je niet echt groeit. Je gaat geen uitdagingen aan, je blijft steeds binnen jouw comfortzone waar het veilig voelt. Je presteert uiteindelijk ver onder je kunnen. Deze mindset houdt je klein en zorgt dat je jouw potentie niet volledig benut.

Beginpunt voor groei

De Groeimindset gaat ervan uit dat je jezelf kunt ontwikkelen door een klein beetje uit je comfortzone te stappen en hier energie in te steken. Je omarmt uitdagingen, pusht jezelf om er het beste uit te halen en houdt vol als het niet zo lekker loopt. Daarom sta je ook open voor feedback en probeer je daar je voordeel uit te halen. Als anderen succes hebben, raak je daardoor geïnspireerd. Dan is er geen falen, alleen maar feedback. Je kijkt naar wat al goed ging en datgene wat beter kan, doe je de volgende keer beter.

Inspanning hoort erbij om beter te worden. Kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen zijn ‘slechts’ het beginpunt voor groei. Door toewijding en doorzettingsvermogen kun je verder ontwikkelen.

ontdek-jouw-antistressrecept-blog Ontdek jouw Anti-stressrecept

Steeds beter presteren

Het gevolg van deze Groeimindset: je ontwikkelt jezelf en presteert op een steeds hoger niveau. Je bent veerkrachtig, omdat tegenslag je niet onderuit haalt. Je doet veel ervaringen op en gaat makkelijker uitdagingen aan. Je gaat groeien, zelfvertrouwen in je eigen kunnen opbouwen en je verhoogt je eigenwaarde (hoe je over jezelf denkt).

Mindsets zijn niet statisch

Je overtuigingen zijn een belangrijk deel van wie je bent. Maar er is goed nieuws: ze zijn niet statisch, je kunt ze veranderen. Zeker nu je weet dat ze bestaan. Je mindset kan zelfs per vaardigheid verschillen. Je hoeft niet altijd hetzelfde te denken.

Van mindset veranderen

Hoe schakel je dan van de statische mindset naar een Groeimindset? Herkenning is de eerste stap. Als je bijvoorbeeld ontmoedigd raakt als dingen niet lukken of als je je bedreigd voelt door feedback, weet je dat de statische mindset op de achtergrond meespeelt. Daag jezelf uit om door die barrière te breken. Bijvoorbeeld door kritiek aan te horen en te bedenken hoe je ervan kunt leren. Je kunt ook gericht feedback vragen aan je leidinggevende en collega’s. Wat gaat goed en waar zou je aan kunnen werken? En oefening baart kunst, dus geef niet op bij de eerste hobbel.

ontdek-jouw-antistressrecept-blog Ontdek jouw Anti-stressrecept

Ontdek jouw Anti-stressrecept

Je kunt hiermee aan de slag in een 1,5 uur durende persoonlijke coachingssessie of een groep tijdens een workshop.

Workshop
Ontdek jouw Anti-stressrecept in een groep. Kijk voor actuele data op de agenda of laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op.